2017. július 23., vasárnap

Burian: Litvínov myslel na útok viac ako na obranu a to sa mu vypomstilo

Oplatilo sa. Vďaka intuíciu 27-ročného útočníka sa Kométa v nedeľu v noci vracala do Brna s cennou výhrou 3: 2. "Litvínov myslel viac na ofenzívu než na defenzívu," všimol si Burian, ktorý necelé tri minúty pred koncom v strednom pásme nachytal váhajúceho domáceho kapitána Trávníčka. "Už predchádzajúce oslabenie som pozeral, že to sťahujú po modrej čiare.Tak som si viac najazdil a podarilo sa mi puk so šťastím vypichnúť. "

Bez piatich centimetrov dvojmetrový Habán si pri samostatnom úniku vedel rady, presný zásah do veka znamenal Burianová prvý trefu v sezóne. "Pre zaujímavosť sme si púšťali, kam (brankári) Janus zatiaľ padali góly, paradoxne to bolo skôr na lapačku a my mu dali dva góly na vyrážačku," vykladalo usmievavé ľavé krídlo. "Tak som to skúsil aj ja vyslať hore - a vyšlo to."

Kométa vďaka gólu v početnej nevýhode oplatila vervou jarnej semifinálovej vyradenie v play-off. "Ale to už je zabudnuté," mávol rukou Burian. "Vedeli sme, že sa tu len tak nevyhráva, ale nechali sme tam všetko, a nakoniec sa k nám v závere priklonilo aj šťastie," usmieval sa útočník, ktorý tvorí zohrané ofenzívne trio s Jakubom Koreis a Tomášom Vondráčkom.

< p> Najväčšou devízou tretieho brnenského útoku nie je strieľanie kopy gólov, ale poctivá a dôrazná hra.Vlastne tak ani Burianov gól proti ofenzívne vervou neprekvapí. "Litvínov je známy tým, že má výborný útok. Podporujú ho aj obrancovia - a možno sa im to trošku vypomstilo, "premýšľal Třebíčský rodák. "Zápasu by asi viac pristala remíza 2: 2 a predĺženie, ale urobili sme chybu, a tak sme prehrali," trpko bilancoval litvínovský kouč Radim Rulík, ktorého majstrovský tím musel skousn out tretiu porážku v rade.

To naopak kométa vďaka triumfu vyletela medzi extraligovú smotánku. O prvenstvo sa delí so Spartou, Libercom a nováčikom z Chomutova. "Máme deväť bodov, to nie je zlé," uznal nedeľné hrdina Burian. "Pokazil sme len duel vo Vítkoviciach.K tomu sme si niečo povedali a posledné dva zápasy boli z našej strany dobré. "

Natiahnuť víťaznú sériu môžu zverenci trénera Aloisa Hadamczika doma v piatok od 18 hodiny proti Košiciach.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése