2017. július 21., péntek

Vrba nominoval na kľúčové zápasy o Euro aj nováčikov Skaláka a Pavelka

Tréner Vrba povolal v prvej fáze dvadsaťjeden futbalistov. Dva ďalšie donominuje po štvrtkových zápasoch slovenských tímu v play-off o Európsku ligu. Pravdepodobne sa dostane na stredného záložníka a ľavého obrancu.

V nominácii sú tri úplní nováčikovia - záložníci Jiří Skalák z Mladej Boleslavi a David Pavelka z Liberca a brankár Tomáš Koubek z Liberca.

" David Pavelka ťahá Liberec v Európskej lige. Nominoval som ho tiež na základe toho, čo by sme chceli hrať. Zapadá do spôsobu hry, ktorým sa chceme prezentovať, "uviedol Vrba.

A ku Skalák dodal:" Je to kľúčový hráč Mladej Boleslavi. Boleslavský tréner Karel Jarolím, s ktorým som bol v kontakte, môj názor zdieľal.Je to univerzál, dokáže hrať z pravej i ľavej strany. "

Nominácia pritom tentoraz nebola jednoduchá…

Pohroma číslo 1: Stredná záložníci Tomáš Rosický, Jaroslav Plašil a Lukáš Vácha lieči zranená kolená. Rovnako ako Václav Pilař, ktorý môže nastupovať na pravej i ľavej strane stredovej rady.

Pohroma číslo 2: Útočníci Matěj Vydra, Václav Kadlec, Libor Kozák ani Tomáš Pekhart vo svojich zahraničných kluboch neodohrali v novej sezóne ešte ani minútu . A Tomáš Necid vinou zranenia tiež nie.

Hneď sedem hráčov z celkovej nominácie, teda tretina, má preto maximálne jeden štart v národnom tíme.

Pritom kľúčové zápasy v boji o majstrovstvá Európy sa rýchlo blížia. Kazachstan sa v Plzni predstaví už 3.septembra a len o tri dni neskôr bude Vrbova partia hrať v Lotyšsku.

"Ak neurobíme šesť bodov, tak si situáciu strašne zkomplikujme. Akákoľvek strata môže ovplyvniť konečnú tabuľku. Z tohto pohľadu sú tie zápasy k ľúčové. Keď to neuhrajeme teraz, tak môžeme v októbri, ale myslím, že by nás to veľa bolelo, "poznamenal Vrba.

Prečo sú oba zápasy tak dôležité? Česko je v kvalifikačnej skupine A na postupovom druhom mieste - dva body za vedúcim Islandom a tri body pred tretím Holandskom.

Na Euro 2016, ktoré usporadúva Francúzsko, priamo postúpia najlepšie dva tímy z každej skupiny plus najlepšie mužstvo na tretích miestach.Na ostatné reprezentácie, ktoré skončia tretí, zostane novembrová baráž.

Českému tímu teoreticky nemusí k priamemu postupu stačiť ani tri víťazstvá zo zvyšných štyroch zápasov, hoci by to bola veľká smola. Naopak dva obrie kroky môže urobiť už v septembri proti Kazachstane a Lotyšsku.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése